ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ: Φωτοτυπικό κέντρο - Χαρτικά - Σχολικά βιβλία

Καλάθι Αγορών

[ ... ] Προϊόντα
Παραγγελία
ONLINE ESHOP ΚΑΛΑΘΗ ΑΓΟΡΩΝ
Το Καλάθι σας είναι άδειο.
το τέταρτο : Αρχική » Προϊοντα » Βιβλία » Λογοτεχνία (Best Seller)

ΧΟΜΠΙΤ

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ISBN: 978-960-04-0308-4 Συγγραφέας: ΤΖ. Ρ. Ρ. ΤΟΛΚΙΝ Εκδότης: ΚΕΔΡΟΣ -Έτος έκδοσης: 2001 -Σελίδες: 381 -Εξώφυλλο: ΜΑΛΑΚΟ
Διαθεσιμότητα
1-3_imeres.gif
Αρχική Τιμή: €17.50 Τιμή Ιστοσελίδας: €15.58
You need to Login in order to add this product to your Favorite List
  • Λεπτομέρειες
  • Ζητήστε επιπλέον λεπτομέρειες
  • Κριτικές Πελατών

Ο Μπίλμπο Μπάγκινς είναι ένα χόμπιτ που απολαμβάνει μια άνετη, χωρίς ιδιαίτερες φιλοδοξίες ζωή. Σπάνια απομακρύνεται από την αποθήκη ή το κελάρι του. Η ηρεμία του διακόπτεται όταν μια μερα στο κατώφλι του εμφανίζεται ο μάγος Γκάνταλφ και μια παρέα νάνων για να τον παρασύρουν σε μια περιπέτεια. Το σχέδιό τους είναι ν' αρπάξουν το θησαυρό που φυλάει ένας τεράστιος, πολύ επικίνδυνος Δράκος. Ο Μπίλμπο στην αρχή δεν είναι πρόθυμος να πάρει μερος στην αναζήτηση του θησαυρού. Εκπλήσσει όμως τους πάντες, ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτο, όταν αποκαλύπτεται πόσο πολυμήχανος είναι, και πόσο φοβερές ιδέες και ικανότητες έχει σαν διαρρήκτης!

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Μια απρόσμενη βεγγέρα

 

 

Μέσα στη γη, σε μια τρύπα, ζούσε κάποτε ένα χόμπιτ.  Δεν ήταν καμιά βρόμικη και υγρή τρύπα, γεμάτη σκουλήκια και αποπνιχτική μυρωδιά, ούτε ήταν ξερή και γυμνή. γεμάτη άμμο, χωρίς μέρος να καθίσεις ή να φας. Ήταν ή τρύπα ενός χόμπιτ, δηλαδή ένα άνετο, βολικό και όμορφο σπίτι.

Είχε μια πόρτα ολοστρόγγυλη, σαν φινιστρίνι πλοίου, βαμμένη πράσινη, μ' ένα γυαλιστερό μπρούντζινο χε­ι στη μέση."Όταν άνοιγες, βρισκόσουν σ' ένα μακρύ διάδρομο, πού έμοιαζε με τούνελ, ένα πολύ άνετο τού­νελ, χωρίς καπνούς. Οι τοίχοι του ήταν ντυμένοι με ξύλο και το πάτωμα στρωμένο με πλάκες και ωραία χαλιά. Ακόμα, ήταν εφοδιασμένο με καλογυαλισμένες καρέ-: και πολλά κρεμαστάρια για καπέλα και παλτά -βλέπετε το χόμπιτ αγαπούσε τις επισκέψεις. Το τούνελ προχωρούσε βαθιά, όχι όμως και ολόισια μέσα στην πλαγιά τού λόφου - Του Λόφου, όπως τον έλεγαν όσοι κατοικούσαν στη γύρω περιοχή. Από τη μία κι από την άλλη   πλευρά τού  διάδρομου  υπήρχαν  πολλές  μικρές στρογγυλές πορτούλες. Το σπίτι δεν είχε δεύτερο πάτω­μα: κρεβατοκάμαρες, λουτρά, κελάρια με τρόφιμα (υπήρχαν πολλά), κάβες με ποτά, ντουλάπες (είχε ολό­κληρα δωμάτια ειδικά για ρούχα), κουζίνα, τραπεζα­ρίες, όλα ήταν στο ίδιο πάτωμα, και μάλιστα στον ίδιο διάδρομο. Τα καλύτερα δωμάτια βρίσκονταν στην αρι­στερή πλευρά (καθώς μπαίνεις), γιατί μόνο αυτά είχαν παράθυρα, βαθουλωτά και στρογγυλά, πού έβλεπαν στον κήπο και στα λιβάδια πού απλώνονταν ως κάτω στο ποτάμι.

Το χόμπιτ της ιστορίας μας ήταν πολύ ευκατάστατο και ονομαζόταν Μπάγκινς. Οι Μπάγκινς ζούσαν στη γειτονιά τού Λόφου εδώ και αμέτρητα χρόνια και ό κό­σμος τους θεωρούσε πολύ καθώς πρέπει, όχι μόνο γιατί οι περισσότεροι ήταν πλούσιοι, αλλά και γιατί δεν είχαν ποτέ ανακατευτεί σε περιπέτειες ούτε έκαναν ποτέ κάτι το απρόσμενο και ασυνήθιστο: μπορούσες να υπολογί­σεις τί θα απαντούσε ένας Μπάγκινς σε οποιαδήποτε ερώτηση χωρίς να κάνεις τον κόπο να ρωτήσεις. Στην ιστορία μας αυτή, θα δείτε πώς ένας Μπάγκινς ανακα­τεύτηκε σε μια περιπέτεια και βρέθηκε να κάνει και να λέει πράγματα εντελώς απρόσμενα και ασυνήθιστα. Μπορεί να έχασε το σεβασμό των γειτόνων του, αλλά κέρδισε - αλλά το αν κέρδισε κάτι ή όχι, θα το δείτε στο τέλος.

Ή μητέρα αυτού τού χόμπιτ...

Μα, επιτέλους, τί είναι αυτά τα χόμπιτ; Πρέπει, φαντάζομαι, να σας τα περιγράψω, μια και στην εποχή μας τα χόμπιτ σπανίζουν και μάλιστα αποφεύγουν τα Με­γάλα Πλάσματα, όπως μας λένε εμάς.Είναι (ή ήταν) μι­κρά ανθρωπάκια, περίπου στο μισό μπόι από το δικό μας και λίγο κοντότερα από τους γενάτους νάνους. Τα χόμπιτ δεν έχουν γενειάδα. Δεν έχουν σχεδόν καθόλου μαγική δύναμη, εκτός βέβαια από τη συνηθισμένη, καθημερινή ικανότητα τους πού τα βοηθάει να εξαφανί­ζονται αθόρυβα και γρήγορα όταν μεγαλόσωμα και ανόητα πλάσματα, σαν εσάς και σαν έμενα, περνάνε από κοντά τους σκοντάφτοντας και κάνοντας θόρυβο σαν ελέφαντες, θόρυβο πού τα χόμπιτ μπορούν ν' ακούσουν από ένα μίλι μακριά. Έχουν την τάση να παχαίνουν στο στομάχι · ντύνονται με ζωηρά χρώματα (κυρίως πράσινο και κίτρινο) και δε φοράνε παπούτσια, γιατί οι πατούσες τους είναι σκληρές σαν σόλες κι έχουν στα πόδια ο και ζεστό καφέ τρίχωμα, σαν τα μαλλιά στο κε-τους (πού είναι συνήθως σγουρά). Έχουν μακριά, επιδέξια καφέ δάχτυλα, καλόκαρδα πρόσωπα και γε­λάνε βαθιά και γάργαρα (ιδιαίτερα μετά από ένα χορταστικό γεύμα). Τώρα ξέρετε αρκετά για να συνεχίσουμε.

Όπως έλεγα, ή μητέρα αυτού τού χόμπιτ - δηλαδή τού Μπίλμπο Μπάγκινς - ήταν ή φημισμένη Μπελλαντονα Τούκ, μια από τις τρεις κόρες τού γερο-Τούκ, τού αρχηγού των χόμπιτ πού ζούσαν πέρα από Το Νερό, το μικρό ποτάμι πού κυλούσε στους πρόποδες τού Λόφου. Συχνάζανε (οι άλλες οικογένειες) ότι πριν από πολλά χρόνια κάποιος από τους πρόγονους των Τούκ πρέπει να είχε παντρευτεί μια νεράιδα. Αυτό, βέβαια, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να το πιστέψουμε, άλλα ή αλήθεια είναι πώς υπήρχε κάτι στους Τούκ πού δεν θύμιζε εντελώς χόμπιτ. "Από καιρό σε καιρό, μέλη της οικογένειας Τούκ ξεκινού­σαν για περιπέτειες. Εξαφανίζονταν αθόρυβα και ή οικογένεια δεν μιλούσε ποτέ πια γι' αυτούς, άλλα τα σχό­λια στη γειτονιά έπαιρναν κι έδιναν. Έτσι οι Τούκ δεν ήταν τόσο ευυπόληπτοι, όσο οι Μπάγκινς, αν και, χωρίς αμφιβολία, ήταν πλουσιότεροι.

Όχι πώς ή Μπελλαντονα Τούκ είχε ποτέ της καμιά περιπέτεια από τότε πού 'γινε κυρία Μπάνγκο Μπάγ­κινς. Ό Μπάνγκο, δηλαδή ό πατέρας τού Μπίλμπο, της έφτιαξε το πολυτελέστερο σπίτι πού υπήρχε στο Λόφο και σ' όλη τη γύρω περιοχή (μερικά από τα χρήματα ήταν δικά της).Εκεί έζησαν ήσυχα κι ωραία μέχρι το τέλος της ζωής τους. Κι όμως, ό Μπίλμπο, ό μοναχογιός της, παρ' όλο πού έμοιαζε και φερόταν σαν μια δεύτερη έκδοση του λογικού και βολεμένου μπαμπά του, φαίνε­ται πώς είχε πάρει από τους Τούκ κάτι παράξενο και ιδιόρρυθμο, κάτι πού περίμενε μονάχα μια ευκαιρία για να εκδηλωθεί. Ή ευκαιρία αυτή άργησε να παρουσια­στεί. Ήρθε όταν ό Μπίλμπο είχε πια για καλά μεγαλώ­σει (κόντευε τα πενήντα) και ζούσε στο όμορφο σπίτι πού είχε χτίσει ό πατέρας του - αυτό πού μόλις σας περιέγραψα - τότε δηλαδή πού φαινόταν πώς είχε μια χαρά βολευτεί και πώς τίποτα δεν θα τον κουνούσε από κει.

Και να πώς έγιναν τα πράγματα….


Δείτε επίσης και αυτά τα προϊόντα


Αρχική Τιμή: €17.00 Τιμή Ιστοσελίδας: €15.30


Αρχική Τιμή: €16.90 Τιμή Ιστοσελίδας: €14.94


Αρχική Τιμή: €15.00 Τιμή Ιστοσελίδας: €5.99

Είσοδος


Προσφορα !!!

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΤΑ ΗΡΑΝΘΕΜΑ ΘΑ ΑΝΘΙΣΟΥΝ ΞΑΝΑ
Αρχική Τιμή: €17.90 Τιμή Ιστοσελίδας: €15.93
ΚΑΘΟΔΟΣ ΑΓΓΕΛΩΝ
Αρχική Τιμή: €19.00 Τιμή Ιστοσελίδας: €17.10
Ο ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ Η ΟΥΡΑ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ
Αρχική Τιμή: €14.50 Τιμή Ιστοσελίδας: €12.96
Η ΚΟΜΗ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ
Αρχική Τιμή: €19.90 Τιμή Ιστοσελίδας: €17.91
ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΨΥΧΩΝ
Αρχική Τιμή: €23.00 Τιμή Ιστοσελίδας: €20.70

Κουπονι εκπτωσης

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Μάθετε ό,τι νέο κυκλοφορεί και επωφεληθείτε από τις προσφορές μας!

Name:
Email: