ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ: Φωτοτυπικό κέντρο - Χαρτικά - Σχολικά βιβλία

Καλάθι Αγορών

[ ... ] Προϊόντα
Παραγγελία
ONLINE ESHOP ΚΑΛΑΘΗ ΑΓΟΡΩΝ
Το Καλάθι σας είναι άδειο.
το τέταρτο : Αρχική » Προϊοντα » Βιβλία » Λογοτεχνία (Best Seller)

ΟΙ ΜΑΓΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ISBN: 978-960-03-3293-2 Συγγραφέας: ΜΑΡΑ ΜΕΪΜΑΡΙΔΗ Εκδότης: ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ -Έτος έκδοσης: 2002 -Σελίδες: 558 -Εξώφυλλο: SOFT
Διαθεσιμότητα
1-3_imeres.gif
Αρχική Τιμή: €19.50 Τιμή Ιστοσελίδας: €17.55
You need to Login in order to add this product to your Favorite List
  • Λεπτομέρειες
  • Ζητήστε επιπλέον λεπτομέρειες
  • Κριτικές Πελατών

Σμύρνη στα 1887. Η Κατίνα είναι μια έξυπνη κι αδίστακτη Σμυρνιά. Στους φτωχομαχαλάδες όπου ζει γνωρίζει την Αττάρτη, μια Τούρκα, που τη μυεί στη μαγεία. Κανένα εμπόδιο δε σταματά πλέον μια μάγισσα, κι η Κατίνα βάζει μπρος να ανέβει ψηλά. Ερωτικά φίλτρα, μπουγιούμ, λιώματα και μαγικά αποδεικνύονται αλάνθαστα... Καταφέρνει να πάρει τέσσερις άντρες, τον ένα καλύτερο από τον άλλον, τον ένα πλουσιότερο από τον άλλον.

Ανεβαίνοντας όλο και πιο ψηλά στο ράγκο (κοινωνική τάξη), η Κατίνα ανακατεύεται στις δουλειές τους και κουμαντάρει άξια τα εμπόρια, τις μπάνκες, τα καπνά, φτάνοντας μια μέρα να διαφεντέψει και την ίδια τη Σμύρνη. Οι γραφές της, τα ξόρκια; και τα μαγικά βρέθηκαν σ' ένα σκονισμένο μπαουλάκι, εκατό χρόνια μετά, στο σπίτι της Αίγινας.


-------------------------------------------------------------------------------------
 

Γυρίσαμε στη Σμύρνη. Ποτέ δεν είχα νιώσει πιο όμορφα α­πό την επιστροφή στη σιγουριά της κοινωνίας της Σμύρνης.
«Πούλησαν τα ποίματα στους Γερμανούς, αφεντικό» έ­πιασαν το Φίκια να διηγείται στον Κωνσταντίνο.
Φτάσαμε στο Μιραμάρε την άλλη βδομάδα, με κάτι νεύρα! Κουρέλια είχαμε γίνει κι εμείς κι η λαίδη. Πού κέ­φι για διακοπές. Η λαίδη ακολούθησε κι αυτή. Όπου εμείς, κι αυτή. Ρούπι δεν το κουνούσε τώρα. Στο Μιραμάρε θα ερχόταν, μετά πάροδο τριών ημερών, κι ο Κωνσταντίνος με τον Εγγλέζο.

Βρήκαμε τη Φούλα, όλο φρεσκάδες κι εμπειρίες, να ε­πιμένει να διηγηθεί το καθετί. Ποιος ήταν, τι έτρωγε, με ποια κοιταζότανε. Η Φούλα είχε κρατήσει ημερολόγιο κι είχε κάνει εξαιρετικές γνωριμίες.
Η εφημερίδα της Τετάρτης δεν ανέφερε κανένα φονι­κό. Η εφημερίδα της Παρασκευής δεν ανέφερε κανένα φο­νικό και κανένα γερμανό προφέσορα να 'χει οδηγηθεί στις φυλακές.
Με την ατμόσφαιρα του οτέλ, όλα αυτά άρχισαν να γί­νονται παρελθόν κι η επιθυμία για κέφι, ζωή κι ευχαρίστη­ση ξαναγύρισε σε όλες μας. Και πρώτα πρώτα στη λαίδη. Έδειχνε σαν το ψάρι που 'χε ξαναμπεί στα νερά του.

Τώρα είχαμε γίνει φίλες και κάναμε λακιρντί. Σε ποια γλώσσα, αδιανόητον να παρακολουθήσει κανείς τις παρόλες μας. Αλλά εμείς καταλαβαινόμαστε. Και χαχανίζαμε παρέα, ξαπλωμένες στους ήλιους, στα μπάνια και στις σεζ  λόγκ. Είχε πει κάποτε η Ελένη, πως ένα κοινό παρελθόν δένει τους ανθρώπους, σα μια μαγεία. Και τη μαγεία αυ­τή ζούσαμε εκείνες τις μέρες με τη λαίδη.

Η λαίδη ήταν πολλές γενιές πιο μπροστά από μας, 0 κόσμος τη χαιρετούσε, της μιλούσαν, κουβεντούλες, κι αυ­τή, προσκλήσεις για παραλίες, για τσαγιερά, για θέα από τα δωμάτια. Ποιος να φανταζόταν, σαν την έβλεπε, πως κάποτε στα ποταπά νιάτα της, ήταν η σύζυγος του σφυρί­ζων. Κι εκεί που ο σφυρίζων θεωρήθηκε από τις γαλλικές αρχές «ναυτικός πνιγείς σε ναυάγιο» νάτος πάλι, φρέσκος φρέσκος, να διεκδικήσει τα καλά της καλής του, που είχε ανέβει ψηλά τώρα, πολύ ψηλά. Πώς; Εκείνη μόνο ξέρει. Καθαρόαιμο, χωρίς σερτιφικάτα, σκλιτάδες και φιρμάνια, που έπαιξε το παιχνίδι της, τυλίγοντας τον εαυτό της σε μανδύα εμπνευσμένης, λεπτεπίλεπτης καλλιτεχνικής φύ­σης, της ποίησης, της ευγενικής ψυχής, της αϋλότητας. Αυτή τη μούρη είχε επιλέξει εκείνη. Αυτή φαίνεται πως περνούσε στους Λονδρέζους. Και πέτυχε. Μπράβο της.

Με την επιστροφή στο καραμαναίικο σπίτι, η Ευταλία έβγαλε μια κραυγή θριάμβου.
«Νά την η παραλία! Μα, είπα κι εγώ! Δε με γελάει ε­μένα το μάτι μου! Κάπου την έχω δει».
Η ίδια παραλία της φωτογραφίας ήταν ζουγραφισμένη σε έναν πίνακα. Από κάτω, σε μια μπρούντζινη ταμπελί­τσα, έγραφε: «Nice1868».


Δείτε επίσης και αυτά τα προϊόντα


Αρχική Τιμή: €19.50 Τιμή Ιστοσελίδας: €17.55


Αρχική Τιμή: €19.00 Τιμή Ιστοσελίδας: €17.10

Είσοδος


Προσφορα !!!

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΑΟΡΑΤΟΙ ΡΕΠΟΡΤΕΡ Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΗΣ ΤΖΟΚΟΝΤΑ
Αρχική Τιμή: €9.00 Τιμή Ιστοσελίδας: €8.10
ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΘΕΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ
Αρχική Τιμή: €22.70 Τιμή Ιστοσελίδας: €20.43
ΤΑ ΗΡΑΝΘΕΜΑ ΘΑ ΑΝΘΙΣΟΥΝ ΞΑΝΑ
Αρχική Τιμή: €17.90 Τιμή Ιστοσελίδας: €15.93
ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑ 3
Αρχική Τιμή: €6.60 Τιμή Ιστοσελίδας: €5.94
ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑ
Αρχική Τιμή: €5.50 Τιμή Ιστοσελίδας: €4.95

Κουπονι εκπτωσης

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Μάθετε ό,τι νέο κυκλοφορεί και επωφεληθείτε από τις προσφορές μας!

Name:
Email: