ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ: Φωτοτυπικό κέντρο - Χαρτικά - Σχολικά βιβλία

Καλάθι Αγορών

[ ... ] Προϊόντα
Παραγγελία
ONLINE ESHOP ΚΑΛΑΘΗ ΑΓΟΡΩΝ
Το Καλάθι σας είναι άδειο.
το τέταρτο : Αρχική » Προϊοντα » Βιβλία » Λογοτεχνία (Best Seller)

ΙΠΠΟΙ ΚΑΙ ΙΠΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΜΟΣ Α

ISBN: 978-061-54061-0-7 Συγγραφέας: ΑΝΤΙΚΑΣ Γ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ Εκδότης: ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ -Έτος έκδοσης: 2012 -Σελίδες: 345 -Εξώφυλλο: SOFT
Διαθεσιμότητα
1-3_imeres.gif
Τιμή Ιστοσελίδας: €25.00
You need to Login in order to add this product to your Favorite List
  • Λεπτομέρειες
  • Ζητήστε επιπλέον λεπτομέρειες
  • Κριτικές Πελατών

* Στην τιμή περιλαμβάνονται τα έξοδα αποστολής και αντικαταβολής σε όλη την Ελλάδα

Μετά το Τριάντα Χρόνια με τα Ζώα (Κάκτος, 2000), μια καριέρα σε Παν/μια της Ελλάδος, Γαλλίας και ΗΠΑ διδάσκων ανατομία, φυσιολογία, αρχαιοζωολογία και ιστορία των Ολύμπιων κι ακολουθών με πάθος τα ιππικά σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ο ιππίατρος Θ. Αντίκας εκπλήσσει με τη γνώση του για τα άεθλα και τις πόλεις-κράτη που έθρεψαν ήρωες στην αρχαιότητα. Τα έργα του Olympica Hippica και Αρχαίοι Έλληνες Ολυμπιονίκες (Εύανδρος, Αθήνα 2004) που περιέχουν χιλιάδες στεφανίτες από πόλεις της ελληνικής οικουμένης με βιογραφίες νικητών ανδρών, γυναικών και δήμων, κάλυψαν μεγάλο κενό στην αθλητική βιβλιογραφία. Το δίγλωσσο Olympica Hippica που διδάσκει στο Παν/μιο της Ουάσινγκτον, κάλυψε νέο κενό ειδικά στην ειδησεογραφία που έχει τάση ν’ αγνοεί τα δύο τρίτα των Ολύμπιων, Πύθιων, Ίσθμιων και Νέμεων, γιατί παραλείπει τα Ιππικά και περιορίζεται στα Γυμνικά, όπως γίνεται ακόμα και σήμερα, όπου οι «ωκύποδες» δρομείς, κλέβουν την παράσταση κι απασχολούν δυσανάλογα κάθε ανιστόρητο ρεπόρτερ σε κάθε αναβιωμένη Ολυμπιάδα.

Το δίτομο έργο Ίπποι και Ιππολογία πραγματεύεται σχεδόν τα πάντα για τον ίππο: την εξέλιξη των πενήντα εκατομμυρίων ετών, τη ζωογεωγραφία κι ανάλυση των γηγενών ελληνικών φύλων, του «μύθους» που αφορούν στον ίππο, την εκπαίδευση, τη διατροφή και ενσταύλιση, την κινητική, ιπποκομία και διάγνωση ηλικίας, το γονιδίωμα, τις κύριες παθήσεις και τις Α’ Βοήθειες. Θησαυρός δεδομένων που είναι ανάγκη να γνωρίζουν οι έλληνες ιππίατροι, ιδιοκτήτες και ιππείς, ώστε να μην ανατρέχουν σε «ξένα» ή παρωχημένα κείμενα που δεν είναι σήμερα τόσο χρηστικά όσο την εποχή στην οποία γράφτηκαν.


-------------------------------------------------------------------------------------

 

“Είχα την εντύπωση πως το ασήμαντο αυτό βιβλιαράκι θα διαβάζονταν από... πέντε άτομα: ένα απ’ τον εκδότη, ένα από την μητέρα μου, και τρία από τα παιδιά μου. Όμως Τύχη αγαθή και η στήριξη αγνών φιλίππων που δεν ενδιαφέρονται για ‘μετάλλια’ ή ‘διακρίσεις’ αλλά για τη διάσωση και βελτίωση όλων των γηγενών φυλών ίππων και της ελληνικής ιππικής τέχνης συνέτειλαν στην εξάντληση της 1ης έκδοσης μέσα σε λίγους μήνες. Εκπλήσσομαι-και ευχαριστώ-όλους όσους ανήκουν στην ‘ομοταξία’ μας, δηλαδή των αθεράπευτων ρομαντικών, που πιστεύουν ότι ο ίππος είναι ο πιο καλός φίλος του ανθρώπου αλλά και ο πιο αγαπητός ξάδερφος.
            Υπακούοντας στις φιλικές υποδείξεις των αναγνωστών, η 2η έκδοση είναι σαν ‘pocketbook’ με πιο μεγάλη γραμματοσειρά, ώστε να μπορεί ο καθένας να το κουβαλά σαν ‘εγκόλπιον’ στην τσέπη ώστε να το συμβουλεύεται πιο συχνά. Ελπίζω να συγχωρεθούν οι ‘αβλεψίες’ λάθη ή/και παραλείψεις που είναι ανυπαίτιες αλλά και αναπόφευκτες σε κάθε συγγραφή, έστω κι αν αυτή αποτελεί κόπο μισού αιώνα, από τότε που ο παππούς μου ξεστόμισε την αλησμόνητη συμβουλή του: ‘παιδί μου, μπράβο για την αποφοίτηση σου, αλλά να μη ξεχνάς ποτέ πως τα άλογα δεν τα διαλέγουμε όταν έχουν όμορφα μάτια αλλά όταν τα πόδια τους δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Μ’ αυτά κάνουν όλες τις δουλειές...’
            Ο παππούς ήξερε... Οι ατσάλινες οπλές και τένοντες των ίππων ελληνικής φυλής είναι αυτά που οδήγησαν το ιππικό του Ξενοφώντα από την Αθήνα στην Περσία, τον Μ. Αλέξανδρο από το Δίον στις Ινδίες, και το ελληνικό ιππικό στη νίκη του 40-41 πάνω στα όρη της Πίνδου.


********************************************************************

 

Η Διάγνωση της Ηλικίας του Ίππου
Στον άνθρωπο κι όλα τα θηλαστικά η διάγνωση της ηλικίας είναι δυνατή μεταξύ άλλων από στοιχεία της οδοντοστοιχίας και συχνά πιο εύκολη στα φυτοφάγα. Ειδικά για τα ιπποειδή η εξακρίβωση της ηλικίας έχει ιδιαίτερη σημασία, μελετήθηκε δε απ’ τους αρχαίους έλληνες ήδη στον 5ο-4ο αιώνα π.x, γιατί ένας καλός πολεμικός ή αρματοδρομικόςίππος ήταν σπουδαίο απόκτημα για τον αγοραστή του. Ο Αριστοτέλης καθόρισε τα στάδια έκφυσης των δοντιών του ίππου με ακρίβεια στο έργο του ‘Περί Τα Ζώα Ιστοριών’ (576a.7: ‘Έχει μεν ουν οδόντας τετταράκοντα, βάλλει δε τούς μεν πρώτους τέτταρας τριακοντάμηνος, τούς μεν δύο άνωθεν τούς δε δύο κάτωθεν. Επειδάν δε γένηται ενιαυτός και πάλιν όταν άλλος ενιαυτός γένηται, ετέρους τέτταρας τον αυτόν τρόπον. Τεττάρων δ’ ετών παρελθόντων και εξ μηνών ουκέτι βάλλει ουδένα’). Άλλοι συγγραφείς πήγαν μακρύτερα, δίνοντας στοιχεία τριβής της οδοντοστοιχίας στην πάροδο του χρόνου, ώστε να προσδιορίζεται η ηλικία ίππων άνω των 4½ ετών.


Δείτε επίσης και αυτά τα προϊόντα


Τιμή Ιστοσελίδας: €25.00

Είσοδος


Προσφορα !!!

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΛΥΡΙΑ
Αρχική Τιμή: €9.90 Τιμή Ιστοσελίδας: €8.90
ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ
Αρχική Τιμή: €17.90 Τιμή Ιστοσελίδας: €15.93
Ο ΓΟΥΙΝΙ ΤΟ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ
Αρχική Τιμή: €7.90 Τιμή Ιστοσελίδας: €6.93
ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΟΥΙΝΙ ΤΟ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙ
Αρχική Τιμή: €6.90 Τιμή Ιστοσελίδας: €5.94
Ο ΜΟΝΟΣ ΕΝΟΧΟΣ
Αρχική Τιμή: €16.90 Τιμή Ιστοσελίδας: €14.94

Κουπονι εκπτωσης

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Μάθετε ό,τι νέο κυκλοφορεί και επωφεληθείτε από τις προσφορές μας!

Name:
Email: